εργαστήρια και σεμινάρια

Μέσα από την πολυετή συνεργασία μας με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιδιώκουν να βρουν νέους και αποτελεσματικότερους τρόπους επικοινωνίας με τους μαθητές τους, έχουμε αντιληφθεί την ανάγκη πολλών ευαισθητοποιημένων επαγγελματιών για συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Σ' αυτό το πλαίσιο η grasshopper youth διοργανώνει ετησίως κύκλους σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωριστούν με το εφηβικό θέατρο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αλλά και να εμβαθύνουν στις δυναμικές των εφηβικών ομάδων και σε θεατρικές τεχνικές. Ταυτόχρονα, κάθε χρόνο οργανώνουμε θεατρικά εργαστήρια για εφήβους όλων των ηλικιών.

 

Εφηβική ομάδα Grasshopper youth

Μια δυναμική παρέα εφήβων ηλικίας από 14 έως 19 χρονών που δημιουργούν και παίζουν μαζί για κοινό συνομηλίκων τους και όχι μόνο... Που στέκονται ενωμένοι, δυνατοί ταυτόχρονα κι ευάλωτοι, στον δρόμο προς την ενηλικίωση, που τολμούν να κοιτάξουν τον κόσμο των ενηλίκων κατάματα και να μιλήσουν γι' αυτόν αλλά και για τα δικά τους οράματα. Μια ομάδα νέων που δουλεύουν σε επαγγελματικές συνθήκες και παράγουν έργο απαιτήσεων, με την απίστευτη ενέργεια, την ορμή, την φυσικότητα αλλά και το ενστικτώδες ταλέντο τους. 

Η εφηβική ομάδα grasshopper youth, εδώ και πέντε χρόνια, δουλεύει κι εξελίσσεται, ανανεώνεται κι επαναπροσδιορίζεται, παραμένοντας πάντα εξωστρεφής και παρουσιάζοντας δουλειές που απευθύνονται σε κοινό κάθε ηλικίας.

το Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου

Το αποκορύφωμα των δράσεων της ομάδας μας μέσα στην χρονιά, είναι το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου. 

 

Grasshopper youth και Βουλή των Εφήβων

Το 2015 η grasshopper youth ξεκινάει την συνεργασία της με το Ίδρυμα της Βουλής και τον θεσμό της Βουλής των Εφήβων. Οι συνεργάτες της grasshopper youth ηθοποιοί και σκηνοθέτες Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου και Νατάσα Παπανδρέου, και η δραματολόγος Παναγιώτα Κωνσταντινάκου συνεργάστηκαν με την θεατρική ομάδα του δεύτερου Ομήρειου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης και δημιούργησαν μια παράσταση επινοημένου θεάτρου (devised theatre), με στόχο να ακουστεί η φωνή των απανταχού εφήβων, μια φωνή όχι αναγκαστικά ομοιογενής αλλά που αφήνει χώρο στη διαφωνία και τη διαφορετικότητα. Με την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου 2015 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έδωσαν εντέλει τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα που αποτελούσε τη θεματική του φεστιβάλ, «Περιφέρεια: απομόνωση ή προοπτική»;

 

Το 2016 η  ομάδα μας ξανασυνεργάστηκε με την Βουλή των εφήβων, σε ένα πρωτοτυπο ταξίδι ανακάλυψης και πειραματισμού. Δύο ρηξικέλευθρα και ιστορικά κείμενα από το παγκόσμιο θέατρο και ένα κόμικ που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, γίνονται αφορμή για να μοιραστούν έφηβοι μαζί μας σκέψεις και ανησυχίες, να βρουν ιστορίες από το παρελθόν που αντηχούν ηχηρά στο παρόν,να καταδικάσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις, να υπερασπιστούν το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στον πολιτισμό, να ονειρευτούν τον κόσμο που θέλουν να φτιάξουν και να τον φανταστούν.

  Grasshopper youth και ΣΥΝΉΓΟΡΟΣ ΤΟΥ πΑΙΔΙΟΎ

Το 2015 η grasshopper youth συνεργάζεται με τον Συνήγορο του Παιδιού με στόχο την προετοιμασία και το ανέβασμα μιας ιδιαίτερης θεατρικής παράστασης που  βασίζεται και  προκύπτει μέσα από τον ηλεκτρονικό διάλογο και την συνεργασία δύο ομάδων: την εφηβική θεατρική ομάδα Ηλιούπολης και  μια «ηλεκτρονική» ομάδα/κοινότητα εφήβων 15-18 χρόνων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η παράσταση αυτή  παρουσιάστηκε από την ομάδα της Αθήνας τον Απρίλιο του 2015 στα πλάισια του Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου 2015.